Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Adatvédelmi tájékoztató

Dátum: 2020.05.21.

1. Az adatkezelő

személye, neve: Nyéki-Bacsó Ágnes egyéni vállalkozó

székhelye: 7761 Kozármisleny, Szőlő u. 8.

e-mail-címe: hello@heartist.hu

 

 

2. A webshop üzemeltetése során végzett adatkezelés

2.1. A sütik használatáról

Az adatkezelés jogalapja a GDPR Rendelet (továbbiakban Rendelet) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján az Ön hozzájárulása.

Az általános elterjedt internetes gyakorlatnak megfelelően Adatkezelő is használ sütiket (cookie) a webshopjában. A süti egy kis fájl, amely egy sor karaktert tartalmaz, és amely akkor kerül a látogató számítógépére, amikor az egy webhelyet keres fel. Amikor ismét felkeresi az adott webhelyet, a sütik révén a weboldal felismeri a látogató böngészőjét.  Ez teszi lehetővé, hogy a felhasználók jobb kiszolgálást és felhasználói élményt tapasztalhassanak meg a weboldalakon.

2.1.1. A honlap által használt sütik főbb jellemzői

A működéshez szigorúan szükséges sütik: Ezek a sütik a webshop használatához nélkülözhetetlenek, és lehetővé teszik a weboldal alapvető funkcióinak használatát. Ezen sütik nélkül a webshop üzemképtelenné válhat, illetve számos funkció válna elérhetetlenné.

A felhasználói élmény javítását szolgáló sütik: Ezek a sütik információkat gyűjtenek a felhasználó weboldalhasználatáról. Ezek a sütik nem gyűjtenek a látogatót azonosító személyes adatokat, kizárólag névtelen, általános adatokat gyűjtenek. Az ezekből nyert adatok a webshop optimalizációjára, teljesítményének javítására vannak használva. Ezen típusú sütik élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.

Google Analytics sütik: A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely segíti a weboldalakat, hogy pontosabb kpük legyen a látogatókról és ezáltal jobb minőségű felhasználói élményt tudjanak nyújtani. A szolgáltatás sütikket használhat, hogy információkat gyűjtsön és jelentést készítsen a weboldal használatára vonatkozó statisztikai adatokból anélkül, hogy egyénileg azonosítaná a látogatókat a Google számára.

Munkamenet sütik: Ezek a sütik a látogató tartózkodási helyét, a böngésző nyelvét, a fizetés pénznemét tárolják, élettartamuk a böngésző bezárása, vagy maximum 2 óra.

Referer sütik: Azt rögzítik, hogy a felhasználó honnan (milyen másik weboldalról) érkezett az oldalra. Élettartamuk a böngésző bezárásáig tart.

Utoljára megtekintett termék sütik: Rögzíti az utoljára megtekintett termékeket.

Utoljára megtekintett kategória sütik: Rögzítit az utoljára megtekintett kategóriát.

Mobil verzió, design sütik: Érzékeli a látogató által használt eszköz legfőbb jellemzőjét és az adott eszközön legoptimálisabb módon mutatja meg a webshopot.

Kosár sütik: A kosárba helyezett termékeket rögzíti.

Facebook pixel (Facebook sütik) A Facebook-képpont olyan kód, amelynek a segítségével a honlapon jelentés készül a konverziókról, célközönségek állíthatók össze, és az oldal tulajdonosa részletes elemzési adatokat kap a látogatók honlap használatáról. A Facebook pixel segítségével a weboldal látogatóinak személyre szabott ajánlatokat, hirdetéseket jeleníthet meg a Facebook felületén. A Facebook adatkezelési szabályzatát itt tanulmányozhatja: https://www.facebook.com/privacy/explanation

Amennyiben Ön nem fogadja el a sütik használatát, akkor a webshop egyes funkciói nem lesznek elérhetőek az Ön számára.

 

3. A szerződéskötés és teljesítés érdekében kezelt adatok

A szerződéskötés és teljesítés érdekében több adatkezelési eset is megvalósulhat, amely során adatai további Adatfeldolgozókhoz is eljuthatnak.

Amennyiben a webshopon keresztül Ön nem vásárol, csak látogatója a webshopnak, akkor a marketing célú adatkezelésnél írtak vonatkozhatnak Önre, amennyiben marketing célú hozzájárulást ad számunkra.

3.1. Kapcsolatfelvétel

Amennyiben bármilyen módon felveszi velünk a kapcsolatot, akkor a kapcsolatfelvétel során megadott személyes adatai birtokunkba kerülnek. Ezeket csak az Ön által meghatározott illetve Önnel egyeztetett/ismertetett célokra használjuk fel.

Az előzetes kapcsolatfelvétel nem kötelező, ezt kihagyva is bármikor rendelhet a webshopból.

3.1.1. Kezelt adatok

Az Ön által a kapcsolatfelvétel során megadott adatok.

3.1.2. Az adatkezelés időtartama

Az adatokat csak a kapcsolatfelvétel lezárultáig, vagy az Ön által meghatározott cél megvalósulásáig kezeljük.

3.1.3. Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a kapcsolatfelvétellel ad meg Adatkezelő számára. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

3.2. Regisztráció a weboldalon

A regisztrált felhasználóknak Adatkezelő magasabb színvonalú szolgáltatást tud biztosítani (pl. az érintett adatait újabb vásárláskor nem kell ismét megadni). A regisztráció révén további szolgáltatások is igénybe vehetővé válnak (pl.: személyre szabott kedvezmények).

A regisztráció a szerződéskötésnek nem feltétele.

3.2.1. Kezelt adatok

Regisztráció során megadandó személyes adatok: név, telefonszám, e-mail cím.

3.2.2. Az adatkezelés időtartama

A hozzájárulásának visszavonásáig.

3.2.3. Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a regisztrációval ad meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

3.3. A rendelés feldolgozása

A rendelések feldolgozása során a szerződés teljesítése érdekében szükségesek adatkezelési tevékenységek

3.3.1. Kezelt adatok

Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a megvásárolt terméket és annak jellemzőit illetve a vásárlás időpontját kezeli.

Amennyiben Ön rendelést adott le a webshopban, akkor az adatkezelés és az adatok megadása a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen.

3.3.2. Az adatkezelés időtartama

Az adatokat a polgári jogi elévülési idő szerint 5 évig kezeljük.

3.3.3. Az adatkezelés jogalapja

A szerződés teljesítése. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés]

3.4. A számla kiállítása

Az adatkezelési folyamat a jogszabályoknak megfelelő számla kiállítása és a számviteli bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében történik. Az Sztv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján.

3.4.1. Kezelt adatok

Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

3.4.2. Az adatkezelés időtartama

A kiállított számlákat az Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától számított 8 évig meg kell őrizni.

3.4.3. Az adatkezelés jogalapja

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. 159. § (1) bekezdése alapján a számla kibocsátása kötelező és azt számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig kell megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].

3.5. Az áruszállításhoz kapcsolódó adatkezelés

A megrendelt termék vevőhöz való eljuttatása érdekében adatkezelés és adattovábbítás is történik.

3.5.1. Kezelt adatok

Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

3.5.2. Az adatkezelés időtartama

Az Adatkezelő az adatokat a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezeli.

3.5.3. Az adatkezelés jogalapja

Szerződés teljesítése [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés].

3.6. Garanciális ügyintézés

Az adatkezelési folyamat a garanciális panaszok kezelése érdekében történik. Amennyiben Ön garanciális ügyintézés kért, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen.

3.6.1. Kezelt adatok

Vásárló neve, telefonszáma, email címe, a panasz tartalma.

3.6.2. Az adatkezelés időtartama

A garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg.

3.6.3. Az adatkezelés jogalapja

A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig köteles vagyunk a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés]

3.7. Egyéb fogyasztóvédelmi panaszok kezelése

Az adatkezelési folyamat a fogyasztóvédelmi panaszok kezelése érdekében történik. Amennyiben Ön panasszal fordult hozzánk, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen.

3.7.1. Kezelt adatok

Vásárló neve, telefonszáma, email címe, panasz tartalma.

3.7.2. Az adatkezelés időtartama

A garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg.

3.7.3. Az adatkezelés jogalapja

A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig köteles vagyunk a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés].

3.8. A hozzájárulás igazolhatóságával kapcsolatban kezelt adatok

A regisztráció, megrendelés, hírlevélre történő feliratkozás során az informatikai rendszer eltárolja az Ön hozzájárulásához kapcsolódó informatikai adatokat a későbbi bizonyíthatóság érdekében.

3.8.1. Kezelt adatok

Az adatkezeléshez való hozzájárulás időpontja és az IP cím, amelyről a hozzájárulás érkezett.

3.8.2. Az adatkezelés jogalapja

A Rendelet 7. cikk (1) bekezdése írja elő ezt a kötelezettséget. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés]

 

4. Marketing célú adatkezelések

4.1. A hírlevél-küldéssel kapcsolatos adatkezelés

4.1.1. Kezelt adatok

Név, e-mail cím, telefonszám, korábbi vásárlási adatok amennyiben ugyanazzal az email címmel történt a rendelés.

4.1.2. Az adatkezelés időtartama

Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.

4.1.3. Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, ami a hírlevélre történő feliratkozással ad meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

4.2. Remarketing

Az adatkezelés mint remarketing tevékenység sütik révén valósul meg.

4.2.1. Kezelt adatok

A jelen tájékoztató 2. pontjában ismertetett adatok.

4.2.2. Az adatkezelés időtartama

AZ egyes sütik tárolásához kapcsolódóan az alábbi linkeken található további, részletesebb információ:

Google általános süti tájékoztató: https://www.google.com/policies/technologies/types/

Google Analitycs tájékoztató: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=hu

Facebook tájékoztató: https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen

4.2.3. Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a honlap használatával ad meg Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés].

 

5. További adatkezelések és adatfeldolgozási tevékenység

Amennyiben az Adatkezelő további adatkezelést kíván végezni, akkor előzetes tájékoztattatást nyújt az adatkezelés lényeges körülményeiről (adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja, az adatkezelés célja, a kezelt adatok köre, az adatkezelés időtartama).

5.1. A személyes adatok tárolására irányuló adatfeldolgozás

5.1.1. Webshop szolgáltatás: ShopRenter.hu Kft.

E-mail cím: info@shoprenter.hu

Székhely: 4028 Debrecen, Kassai út 129.

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján a személyes adatok tárolását végzi. A személyes adatok megismerésére nem jogosult.

5.1.2. Az áruszállítással összefüggő adatfeldolgozói tevékenység

Az adatfeldolgozó megnevezése: FÜRGEFUTÁR.HU Kft

Az adatfeldolgozó székhelye: 1122 Budapest, Maros utca 12. 3. em.

Fent nevezett társaság Adatkezelőnek csomag szállítási szolgáltatást nyújt, ennek keretében hozzáfér a vásárlók azon személyes adataihoz (név, cím, telefonszám, e-mail cím), amelyek szükségesek a csomag házhozszállításának teéjesítéséhez.

 

Az adatfeldolgozó megnevezése: CSomagpont Logisztika Kft

Az adatfeldolgozó székhelye: 1065 Budapest, Szondi u. 15.

Fent nevezett társaság Adatkezelőnek csomag szállítási szolgáltatást nyújt, ennek keretében hozzáfér a vásárlók azon személyes adataihoz (név, cím, telefonszám, e-mail cím), amelyek szükségesek a csomag házhozszállításának teéjesítéséhez.

5.1.3. Hírlevélküldéssel összefüggő adatfeldolgozói tevékenység

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég neve: The Rocket Science Group LLC.

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég székhelye: 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a hírlevelek kiküldésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és e-mail címét a hírlevél küzdéshez szükséges mértékben kezeli, az érintett kérésére azt haladéktalanul törli.

5.1.4. Számlázással kapcsolatos adatfeldolgozás

Az adatfeldolgozó megnevezése: Számlázz.hu (KBOSS.hu Kft.)

Az adatfeldolgozó székhelye: 1031 Budapest, Záhony utca 7

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a számviteli bizonylatok nyilvántartásában és kezelésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő időtartamban kezeli, ezt követően törli.

5.1.5. Az online fizetéssel kapcsolatos adatfeldolgozás

Az adatfeldolgozó megnevezése: Barion Payment Zrt.

Az adatfeldolgozó székhelye: 1117 Budapest, Infopark sétány 1. I. épület 5. emelet 5.

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik az Online fizetés végrehajtásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett számlázási nevét és címét, a rendelés számát és időpontját a polgári jogi elévülési időn belül kezeli.

További információ az alábbi oldalon érhető el: https://www.barion.com/en/support/what-do-visitors-of-merchants-website-need-to-know-about-barion-pixel/

5.1.6. Weboldal üzemeltetéssel kapcsolatos adatfeldolgozás

Az adatfeldolgozó megnevezése: Tarhely.Eu Kft

Az adatfeldolgozó székhelye: 1144 Budapest, Ormánság u. 4.

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés keretében biztosítja a tárhelyszolgáltatást. Ennek során az Adatfeldolgozó tárolja Adatkezelő webshopjában és levelezőrendszerében keletkezett adatokat, azonban azok megismeréséhez nincs joga.

5.1.7. Adatkezelő közösségi média felületeihez kapcsolódó adatfeldolgozás

Az adatfeldolgozó megnevezése: Google Ireland Ltd.

Az adatfeldolgozó székhelye: Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland

Adatkezelő Youtube fiókjának működését a Google Ireland Ltd. biztosítja, ezáltal a Youtubon keletkezett sütikhez a fent nevezett társaság is hozzáfér.

Az adatfeldolgozó megnevezése: Facebook Ireland Ltd.

Az adatfeldolgozó székhelye: 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland

Adatkezelő Facebook oldalának működését a Facebook Ireland Ltd. biztosítja, ezáltal a Facebookon keletkezett sütikhez a fent nevezett társaság is hozzáfér.

 

6. Személyes adataival összefüggésben Önt megillető jogok

6.1. Előzetes tájékozódáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezeléssel összefüggő tényekről és információkról az adatkezelés megkezdését megelőzően tájékoztatást kapjon.

(Rendelet 13-14. cikk)

6.2. Az érintett hozzáférési joga

Az érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a Rendeletben meghatározott kapcsolódó információkhoz hozzáférést kapjon.

(Rendelet 15. cikk).

6.3. A helyesbítéshez való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, az érintett jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

(Rendelet 16. cikk).

6.4. A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”)

1. Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az Adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha a Rendeltben meghatározott indokok valamelyike fennáll.

(Rendelet 17. cikk)

6.5. Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha a rendeltben meghatározott feltételek teljesülnek.

(Rendelet 18. cikk)

6.6. A személyes adatok helyesbítéséhez vagy törléséhez, illetve az adatkezelés korlátozásához kapcsolódó értesítési kötelezettség

Az Adatkezelő minden olyan címzettet tájékoztat valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésére az Adatkezelő tájékoztatja e címzettekről.

(Rendelet 19. cikk)

6.7. Az adathordozhatósághoz való jog

A Rendeletben írt feltételekkel az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik Adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az Adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta.

(Rendelet 20. cikk)

6.8. A tiltakozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a Rendelet 6. cikk (1) bekezdésének e) pontján (az adatkezelés közérdekű vagy az Adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges) vagy f) pontján (az adatkezelés az Adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükség.

(Rendelet 21. cikk)

Amennyiben a fent ismertetett jogainak bármelyikével élni szeretne kérem azt jelezze e-mailben a hello@heartist.hu email címen.

 

7. A felügyeleti hatósággal szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

Minden természetes és jogi személy jogosult a hatékony bírósági jogorvoslatra a felügyeleti hatóság rá vonatkozó, jogilag kötelező erejű döntésével szemben, vagy ha a felügyeleti hatóság nem foglalkozik a panasszal, vagy három hónapon belül nem tájékoztatja az érintettet a benyújtott panasszal kapcsolatos eljárási fejleményekről vagy annak eredményéről.

Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat (Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5. Telefon: +36 (1) 391-1400)

(Rendelet 78. cikk)