Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Eper formájú dobozkák

Ennek a dobozkának a különböző variációival már biztosan ti is többször találkoztatok. Magyar és angol oldalakon is rá lehet bukkanni, ahol képsorozatokban megmutatják milyen egyszerűen és gyorsan elkészíthető egy ilyen kis dobozka. A probléma ott kezdődik, hogy normális sablont nem nagyon lehet találni hozzá. Persze vannak képként feltöltött sablonok itt-ott, amik többnyire sajnos elég pixelesek, nem a legjobb minőségűek. Szóval arra gondoltam, megosztok veletek, hogy hogyan lehet ezt a nagyon mutatós kis epres dobozkát elkészíteni és nem csak az ötletet, hanem a kinyomtatható sablont is elérhetővé teszem a számotokra.

A sablont A4-es méretben, kiváló minőségben, pdf formátumban tudjátok letölteni az alábbi linken: 
https://heartist.hu/custom/byheartist/image/data/Blog/Heartist_eper_doboz_print.pdf

 

Az elkészítéshez az alábbi eszközökre lesz szükséged:

 • kinyomtatott sablon
 • olló
 • vonalzó
 • papírragasztó
 • fonal vagy vékony szalag
 • papírlyukasztó (lehetőleg egylyukú)

 


Az elkészítés lépésről lépésre:

 1. Nyomtasd ki a pdf-et A4-es papírra. Sima fénymásolópapír is megteszi, de a van otthon kicsit vastagabb 2-300 g-os papírod, amit elbír a nyomtatód, akkor kicsit masszívabb, strapabíróbb dobozkád lesz. Nyomtatásnál válaszd a fotó vagy a legjobb minőséget.
   
 2. Vágd körbe a kinyomtatott sablont a körvonal mentén.
   
 3. Vonalzó segítségével hajtogasd meg a doboz éleit. Az alábbi ábrán szaggatott vonallal jel jelölten a hajtások pontos helyét.
   
 4. Az illesztéshez kialakított fülre kenj egy kis ragasztó és ragaszd össze a dobozt az itt látható módon.
   
 5. Ha a ragasztó megszáradt, akkor lyukasztógép vagy tű segítségével lyukaszd ki a doboz füleit és a zöld levél közepét a kijelölt helyeken.
   
 6. Az így keletkezett lyukakba fűzd bele a fonalat vagy szalagot. Kezd az eperrel, ha ezzel megvagy, akkor tedd bele az ajándékot a dobozba, majd fűzd át a fonal két végét az eper levelén is és a levél tetején köss rá egy masnit.
   
 7. A nyomtatott sablon tartalmas egy kis köszönőkártyát is, amire írhatsz nevet vagy rövid üzenetet és ezt is felfűzheted a fonalra.